Στην Βοστώνη δεν εντοπίστηκαν άλλες βόμβες πέραν των δύο που εξερράγησαν στον μαραθώνιο, ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας της Μασαχουσέτης Ντεβάλ Πάτρικ, διαψεύδοντας τις φήμες που ήθελαν να έχουν εντοπιστεί και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, φήμες που προκάλεσαν γενικευμένο πανικό και μόνιμο αίσθημα ανασφάλειας στην πόλη.

«Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε το γεγονός ότι μόνον δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν χθες» κοντά στην γραμμή τερματισμού του ετήσιου Μαραθωνίου της Βοστόνης και ότι δεν βρέθηκε στην συνέχεια καμία άλλη βόμβα, σημείωσε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Από τις δύο εκρήξεις έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 176, εκ των οποίων 17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε παράλληλα σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας Εντ Ντέιβις, επικαλούμενος νεώτερο απολογισμό της αστυνομίας.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καμία σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνάς της για την χθεσινή επίθεση, πρόσθεσε ο Ντέιβις.

Δεν γνωρίζουμε για άλλες απειλές στην Βοστόνη, δήλωσε παράλληλα αξιωματούχος του FBI σε αυτήν την συνέντευξη Τύπου.

Το FBI δεν είχε στην διάθεσή του πληροφορίες για ενδεχόμενες απειλές πριν από τον χθεσινό Μαραθώνιο της Βοστόνης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν κατά την συνέντευξη αυτή Τύπου από τους κατοίκους της Βοστόνης να τις προμηθεύσουν με «οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο» το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα.

«Έχουμε ήδη λάβει πάρα πολλές πληροφορίες», πρόσθεσε ο Ντελόριε, ο τοπικός υπεύθυνος του FBI, ο οποίος ηγείται εφεξής της έρευνας.

«Μελετούμε έναν μεγάλο αριθμό ενδείξεων και υποθέσεων», πρόσθεσε, αναλαμβάνοντας την δέσμευση ακόμη και για μια «παγκόσμια» έρευνα αν χρειαστεί, ενώ την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αστυνομίας Εντ Ντέιβις μίλησε για «την πιο περίπλοκη σκηνή εγκλήματος» που έχει δει ποτέ.

Παράλληλα σήμερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε εντολή να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια στις ΗΠΑ, στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ, στις στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο και σε όλα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ως το Σάββατο το βράδυ, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα των επιθέσεων στη Βοστόνη.