Παρέμβαση εισαγγελέα για fake news για ραδιενεργή μόλυνση νερού στη Γαλλία

Μεταδόθηκε με ηχητικά μηνύματα μέσα από εφαρμογές όπως το WhatsApp


ΚΟΣΜΟΣ
1:40
24/07/2019
Παρέμβαση εισαγγελέα για fake news για ραδιενεργή μόλυνση νερού στη Γαλλία
3
loading

Η γαλλική δικαιοσύνη διενεργεί έρευνα για «δημοσίευση, διασπορά και αναπαραγωγή ψευδών πληροφοριών» μετά την δημοσίευση φήμης για μόλυνση του νερού στη περιφέρεια του Παρισιού με ραδιενεργό ουσία.

Η έρευνα, η οποία ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου, αφορά φήμη που μεταδόθηκε αρχικά μέσω ηχητικού μηνύματος σε εφαρμογές όπως το WhatsApp. Μία γυναίκα που δήλωνε νοσοκόμα σε νοσοκομείο του Παρισιού έλεγε ότι δεν πρέπει να καταναλωθεί νερό της βρύσης λόγω μόλυνσης.

Το μήνυμα εμφανίσθηκε έπειτα από ανακοίνωση μίας ένωσης που έκανε λόγο για την παρουσία τριτίου, ραδιενεργού ουσίας, στο νερό της βρύσης, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά τα όρια που έχουν θέσει οι υγειονομικές αρχές.

Οι αρχές απέκλεισαν με χθεσινή ανακοίνωση ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στο νερό τις τελευταίες ημέρες. «Δεν υπάρχει πρόβλημα στο νερό, είναι εξαιρετικό για το σύνολο του πληθυσμού», δήλωσε στο AFP ο γενικός διευθυντής της Υγειονομικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Ιλ-ντε-Φρανς Ορελιέν Ρουσό.

Η Δημόσια Υπηρεσία Υδρευσης της Ιλ-ντε-Φρανς (SEDIF), διαβεβαίωσε επίσης ότι το νερό της βρύσης μπορεί να καταναλωθεί χωρίς κίνδυνο.

Οι αναλύσεις του νερού έδειξαν επίπεδο ραδιενέργειας κατά μέσον όρο στα 9 becquerels ανά λίτρο, πολύ χαμηλότερο το ευρωπαϊκού ορίου που έχει τεθεί στα 100 Bq/l. Το αντίστοιχο όριο αναφοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρίσκεται στα 10.000 Bq/l.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Το καλυτερο

    Παραδειγμα πως πρεπει να λειτουργει η δικαιοσυνη οταν δημοσιευονται fake news.Εδω στην Ελλαδα αλλα λογια να αγαπιομαστε.

  2. avatar pliman

    τι σκεφτομαι τωρα για αντιβαρο στους S 400

  3. avatar Διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ επάγγελμα με σκοπό τον πλουτισμό

    Αν οι εισαγγελείς έκαναν καλά τη δουλειά τους, έπρεπε να είναι στη φυλακή σχεδόν όλοι οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, σχ. όλοι οι δημοσιογράφοι του βοθροκάναλου και πολλών άλλων καναλιών και εφημερίδων!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει