O 62χρονος Jimi Heselden ξεκίνησε να δουλεύει σαν μεταλλωρύχος όμως με τις λαμπρές του ιδέες και εφευρέσεις κατάφερε να δημιουργήσει έναν κολοσσό.

Κορυφαία εφεύρεση του ήταν ένα τείχος που προστατεύει από τις εκρήξεις και κατασκευάστηκε για τους στρατιώτες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο έκανε μια μεγάλη επιχειρηματική κίνηση και αγόρασε την Segway, εταιρία που κατασκευάζει τα δημοφιλή μηχανοκίνητα πατίνια. Ένα προϊόν που έχει γίνει ανάρπαστο από τη μέρα που βγήκε στην αγορά.

Την Κυριακή πήρε ένα προϊόν της νέας του εταιρίας και πήγε βόλτα κοντά στο εξοχικό του σπίτι στο Γιορκσάιρ. Βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα στο γειτονικό ποτάμι. Σύμφωνα με την έρευνα σε εκείνο το σημείο ο δρόμος ήταν πολύ ανώμαλος και έτσι το όχημα ξέφυγε από τον έλεγχο και ο άτυχος επιχειρηματίας βρήκε τραγικό θάνατο.

O Helseden είχε έντονη φιλανθρωπική δράση και ήταν πολύ αγαπητός στην κοινότητα. Πριν από μία εβδομάδα δώρισε 10 εκατομμύρια ευρώ σε μία οργάνωση που είχε ιδρύσει ο ίδιος το 2008 υπέρ των απόρων.