Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σήμερα από άγνωστους ενόπλους ενώ συνόδευε μια ομάδα νοσηλευτών που εμβολίαζαν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Παρ Χότι της επαρχίας Μαρντάν, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Πεσάβαρ.

«Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από τα πυρά», δήλωσε ο Ναουάμπ Γκουλ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Διευκρίνισε ότι οι νοσηλευτές δεν έπαθαν το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί συνόδευαν την τριμελή ομάδα που πήγαινε από σπίτι σε σπίτι για να εμβολιάσει τα παιδιά στο πλαίσιο μιας τριήμερης τοπικής εκστρατείας κατά της πολιομυελίτιδας που ξεκίνησε χθες.

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο στο παρελθόν οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει με επιθέσεις όσους εμβολιάζουν παιδιά καθώς θεωρούν τον εμβολιασμό «αντιισλαμική ενέργεια». Τον Δεκέμβριο σε δύο επιθέσεις εναντίον ιατρικού προσωπικού στην επαρχία Χάιμπερ-Παχτουνκουά και στο λιμάνι του Καράτσι, σκοτώθηκαν εννέα άτομα, με αποτέλεσμα να διακοπεί για πολλές εβδομάδες το πανεθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών. Στη συνέχεια η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει το πρόγραμμα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Νιγηρία είναι οι μοναδικές χώρες στον κόσμο όπου η πολιομυελίτιδα παραμένει ενδημική.