«Απειλή, που προκαλεί ανησυχία», χαρακτήρισε ο επικεφαλής του αρμόδιου γραφείου της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούλιν, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επιδείνωση της κατάστασης».

Ο κ. Βούλιν σημείωσε ότι οι δηλώσεις αυτές του κ. Θάτσι εντάσσονται σε μια σειρά εκβιασμών και απειλών που δεν τιμωρούνται από τη διεθνή κοινότητα.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Σέρβου προέδρου Τόμισλαβ Νίκολιτς, Μάρκο Τζούριτς, σχολίασε ότι οι πολιτικές πιέσεις δεν μπορούν να υπονομεύσουν την αποφασιστικότητα του Βελιγραδίου.

«Ανησυχούμε και αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα να μας εξηγήσει για τι μιλά ο κ. Θάτσι κι εάν αυτοί (οι διεθνείς παράγοντες) γνωρίζουν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς. Σε ό,τι μας αφορά, η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο και σε άλλες περιοχές, όπου κατοικούν Σέρβοι, είναι απολύτως σταθερή και μπορεί να αποσταθεροποιηθεί μόνο με βία. Και η βία αυτή σίγουρα δεν θα προέλθει από τη Σερβία», δήλωσε ο κ. Βούλιν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug (Τανγιούγκ).

Ο Μάρκο Τζούρις ανέφερε στο Tanjug ότι η Σερβία θεωρεί σημαντικό, όλοι όσοι συμμετέχουν στη διαπραγματευτική διαδικασία να γνωρίζουν την ευθύνη τους σε ό,τι αφορά την προστασία των συνθηκών ασφαλείας στο Κόσοβο και την ευρύτερη περιοχή.