Σεμπάστιαν Κουρτς: Λάθος η μεταφορά στην Ευρώπη ανθρώπων που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

«Προξενούν με αυτό τον τρόπο ψευδείς ελπίδες και παρασύρουν άθελά τους ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο»


ΚΟΣΜΟΣ
18:05
07/07/2019
Σεμπάστιαν Κουρτς: Λάθος η μεταφορά στην Ευρώπη ανθρώπων που διασώθηκαν στη Μεσόγειο
6
loading

Ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρεί «λάθος» να μεταφέρονται στην Ευρώπη από ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως εκείνη της καπετάνιου του πλοίου Sea-Watch Καρόλα Ρακέτε, άνθρωποι που διασώθηκαν στη Μεσόγειο.

«Προξενούν με αυτό τον τρόπο ψευδείς ελπίδες και παρασύρουν άθελά τους ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag την οποία αναπαράγουν αυστριακά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, «ενόσω η διάσωση στη Μεσόγειο συνδέεται με το εισιτήριο για την Κεντρική Ευρώπη, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα ξεκινούν, και μόνον εάν η Ευρώπη εξασφαλίσει, ότι όποιος ξεκινά παράνομα, θα επιστρέφεται στην χώρα προέλευσής του ή σε μία μία χώρα διέλευσης, θα σταματήσουν οι πνιγμοί στη Μεσόγειο».

Ο ίδιος υποστηρίζει μία περιοριστική προσφυγική πολιτική, την οποία εκπροσωπούσε ήδη, τόσο στη διάρκεια της θητείας του ως καγκελάριος της Αυστρίας (18 Δεκεμβρίου 2017- 28 Μαίου 2019), όσο και νωρίτερα ως Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών (1 Μαρτίου 2014-18 Δεκεμβρίου 2017), έχοντας ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της ενίσχυσης της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αυστηρότερης στάσης απέναντι σε μετανάστες στο εσωτερικό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Remaloskilo

  Να μην προκαλούσε εσείς οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι τόσους πολέμους και τόση φτώχεια. Τότε μια χαρά θα ζούσαν οι άνθρωποι στον τόπο τους.

 2. avatar Ν. Τρ.

  Αν δεν υπήρχε το δέλεαρ μιας καλύτερης ζωής σε κάποια απο τις πλούσιες βόρειες χώρες δεν θα κάνανε πιθανόν το παράτολμο βήμα. Συνεπώς οι βόρειες χώρες δεν μπορούν να αποποιούνται των ευθυνών τους και να ισχυρίζονται ότι δεν τους αφορά φορτώνοντας όλα τα βάρη και τις ευθύνες στις χώρες της μεσογείου.

 3. avatar Φοινικιος

  Ο δσα και ο Γιώργος Τ ελπίζω να μην ψήφισαν σήμερα.

 4. avatar δσα

  Η Αυστρια που δεν εχει δεχτει ουτε εναν μεταναστη ακομα γιατι μιλαει? Ας παρει και αυτη τις χιλιαδες που πρεπει να παρει και μετα ας μιλησουν.

  1. avatar dk.

   Η Αυστρία έχει πάρει και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, πχ. παλιά, από την ρωσοκατεχόμενη Ευρώπη. 1 δισ οικονομικών μεταναστών από την Αφρική δεν θέλει κανένας υγιεινός στο μυαλό του άνθρωπος. Μόνο που μερικοί δεν τολμάνε να τα λένε.

 5. avatar Γιώργος Τ

  Γιαυτο είστε πρώην καγκελάριος κύριε μου . Το πρόβλημα το γνωρίζουμε. Καλό θα ήταν να παρουσιάζετε και λύσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει