Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας διερμηνέας από την Καμπότζη που εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today σε ένα ντοκιμαντέρ για τη διακίνηση ανήλικων ιερόδουλων, καθώς η Πνομ Πενχ θεώρησε το ρεπορτάζ αυτό «ψευδείς ειδήσεις».

Ο Ρατ Ροτ Μόνι προσελήφθη από το Russia Today για το ρεπορτάζ του «Η μητέρα μου με πούλησε» (“My mother sold me”) το οποίο αναφέρεται στη διακίνηση έφηβων κοριτσιών που πωλούνται ως εργάτριες του σεξ στην Καμπότζη.

Ο Μόνι κρίθηκε ένοχος για «δημιουργία fake news με στόχο να αμαυρώσει τη φήμη της χώρας», δήλωσε ο Πάι Σίφαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καμπότζης. Κατηγορείτο μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι πλήρωσε κορίτσια για να καταθέσουν στο ρεπορτάζ.

«Δεν πρόκειται για καταδίκη επειδή μίλησε για το τράφικινγκ (…) Είναι ένα μήνυμα προς το κοινό ότι πρέπει να σταματήσει τα “fake news”», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών που μεταδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 η ομάδα του Russia Today ακολούθησε έφηβες που είχαν πουλήσει οι οικογένειές τους.