«Βέτο» Μακρόν στους G20, δεν υπογράφει αν δεν υπάρξει συμφωνία για το κλίμα

«Η Γαλλία δεν θα υπογράψει. Είναι απλό!» προειδοποίησε


ΚΟΣΜΟΣ
14:57
26/06/2019
«Βέτο» Μακρόν στους G20, δεν υπογράφει αν δεν υπάρξει συμφωνία για το κλίμα
1
loading

Τη δική της κόκκινη γραμμή ορίζει η Γαλλία στη Σύνοδο Κορυφής του G20 που αρχίζει μεθαύριο στην Οσάκα της Ιαπωνίας, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνει σήμερα πως δεν θα υπογράψει το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου εάν δεν υπάρξει συμφωνία επί των στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Εάν δεν μιλήσουμε για την συμφωνία του Παρισιού και αν, για να συμφωνήσουμε σε μία αίθουσα με την παρουσία 20, δεν είμαστε ικανοί να υπερασπισθούμε τους στόχους για το Κλίμα, τότε η Γαλλία δεν θα υπογράψει. Είναι απλό!» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας κατά την ομιλία του στη γαλλική κοινότητα στο Τόκιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξήγησε ότι δεν θέλει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της G20 να υπολείπεται προηγούμενων κειμένων ως προς τις δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και επιμένει ότι η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα πρέπει να μνημονεύεται στο κείμενο της Οσάκα. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε μία άχρηστη G20», είπε ο Μακρόν, ο οποίος συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Η Γαλλία δεν θα υπογράψει, διότι δεν γίνεται στην χώρα μας να πιεζόμαστε από την νεολαία μας, και δικαίως, για να κάνουμε όλο και περισσότερα για το θέμα...και όταν βρισκόμαστε στους 20 να λέμε: "επιτρέψτε μας να σας ζητήσουμε συγγνώμη, το καταλάβαμε ότι θα σας στενοχωρήσει να περιλάβουμε τις συμφωνίες του Παρισιού". Ε, όχι. Αν κάποιοι δεν θέλουν να υπογράψουν, ας το πουν μόνοι τους, αλλά εμείς δεν πρέπει να χάσουμε όλοι μαζί τους στόχους μας» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, στο σχέδιο του κειμένου του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής της G20 που προετοίμασε η ιαπωνική προεδρία, οι παράγραφοι για το Κλίμα έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι αποδεκτές από την Ουάσινγκτον. Οι υπό τον Τραμπ ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από την συμφωνία του Παρισιού η οποία υπεγράφη το 2016, αλλά αυτό θα ισχύσει από το 2020.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar μπριτζιτ γιαγια

    Παρε την γιαγια σου σβουλε και πηγαινε να κρυφτης στην Αφρική

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει