Η 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες και δηλώνει χαρούμενη που κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Το νεαρό κορίτσι τον περασμένο Οκτώβρη είχε δεχτεί επίθεση από Ταλιμπάν, οι οποίοι την πυροβόλησαν στο κεφάλι, επειδή μαχόταν για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση στην πατρίδα της στο Πακιστάν.

Μεταφέρθηκε στη Μεγάλη Βρετανία στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Birmingham, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Οι γιατροί τοποθέτησαν πλάκα τιτανίου στο κατεστραμμένο τμήμα του κρανίου της, ενώ της τοποθέτησαν και κοχλιακό εμφύτευμα, καθώς από τα τραύματα είχε μείνει μερικώς κωφή.

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον Ιανουάριο και χτες πήγε ξανά σχολείο.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που πραγματοποίησα το όνειρό μου να επιστρέψω στο σχολείο. Θέλω όλα τα κορίτσια του κόσμου να έχουν αυτήν την ευκαιρία. Μου λείπουν οι συμμαθήτριές μου από το Πακιστάν, αλλά θέλω πολύ να γνωρίσω τους δασκάλους μου και να γνωρίσω τους καινούριους συμμαθητές μου εδώ στο Birmingham» είπε η ίδια.

Η πακιστανική κυβέρνηση θα πληρώσει τα δίδακτρα για την εκπαίδευσή της, ενώ ο πατέρας της διορίστηκε ως ακόλουθος στο προξενείο του Πακιστάν για τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Η παρουσία αντρών ασφαλείας ήταν έντονη χτες, ενώ τις πύλες του σχολείου φύλασσαν φρουροί, αναφέρει η MailOnline.