Αυξήθηκε ο τρομοκρατικός κίνδυνος στην Ολλανδία

Ανησυχίες για ισλαμιστές που έφυγαν από τη χώρα για άλλα «μέτωπα


ΚΟΣΜΟΣ
14:25
13/03/2013
Αυξήθηκε ο τρομοκρατικός κίνδυνος στην Ολλανδία
2
loading

Η Ολλανδία αύξησε σήμερα το επίπεδο της απειλής για τρομοκρατική επίθεση σε «σημαντική», επικαλούμενη την αύξηση του αριθμού των ισλαμιστών μαχητών που ταξιδεύουν από την χώρα στη Συρία, καθώς και τη ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας.

«Η πιθανότητα επίθεσης στην Ολλανδία ή εναντίον των ολλανδικών συμφερόντων στο εξωτερικό αυξήθηκε», τονίζεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Συντονιστικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία (NCTV).

«Περίπου εκατό άτομα εγκατέλειψαν πρόσφατα την Ολλανδία για διάφορες χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα τη Συρία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η υπηρεσία αυτή τονίζει ότι άτομα που μάχονται υπέρ του ριζοσπαστικού Ισλάμ στο εξωτερικό είναι πιθανό να επιστρέψουν και «να εμπνεύσουν άλλους στην Ολλανδία ν' ακολουθήσουν τα βήματά τους».

Σύμφωνα με την NCTV, οι πολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική επέτρεψαν την επέκταση ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων, οι οποίες δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ολλανδική αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επιστρατεύσει έξτρα προσωπικό για τη διερεύνηση υπόπτων.

Στην Ολλανδία δεν έχει σημειωθεί κάποια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση, αλλά ένας Ολλανδός μαροκινής καταγωγής δολοφόνησε το σκηνοθέτη Τεό Βαν Γκογκ, ο οποίος ήταν επικριτής του Ισλάμ, στο Άμστερνταμ το 2004.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar hachiko

    Καταλαβατε πιστευω τι συβαινει οταν εχεις πολους Ισλαμιστες στη χωρα σου;

    1. avatar vasinik78

      Γιατί πιστεύεις πως στην Ελλάδα έχουμε λιγότερους? Απλά εκεί ξέρουν τι τους γίνεται...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει