Πέντε μέλη ινδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων και δύο μουσουλμάνοι αυτονομιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

«Πέντε μέλη των ινδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων (CRPF) έχασαν τη ζωή τους ως μάρτυρες. Εξουδετερώσαμε δύο αντάρτες», δήλωσε η ίδια πηγή σε δημοσιογράφους στον τομέα Μπεμίνα της Σριναγκάρ ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Αρκετά ακόμη μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση που σημειώθηκε σε υπαίθριο χώρο, όπου ομάδα 25 παραστρατιωτικών ήταν σε υπηρεσία και όπου μικρά παιδιά έπαιζαν κρίκετ την ώρα εκείνη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η κατάσταση στο ινδικό Κασμίρ, με μουσουλμανικό κατά πλειοψηφία πληθυσμό, όπου η από εικοσαετίας αυτονομιστική εξέγερση είχε μειωθεί σε ένταση τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκε εκ νέου μετά την εκτέλεση τον Φεβρουάριο ενός αυτονομιστή από το Κασμίρ.

Ο Μοχάμεντ Αφσάλ Γκουρού είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την εμπλοκή του στην αιματηρή επίθεση ισλαμιστών κατά του κοινοβουλίου του Νέου Δελχί το Δεκέμβριο του 2011.