Τα «έψαλε» στον Ούγγρο πρόεδρο η Μέρκελ

Στη συνάντησή τους επέκρινε τις αλλαγές στο Σύνταγμα της Ουγγαρίας


ΚΟΣΜΟΣ
3:55
13/03/2013
Τα «έψαλε» στον Ούγγρο πρόεδρο η Μέρκελ
2
loading

Επικριτική για τις αλλαγές το Σύνταγμα της Ουγγαρίας ήταν η καγκελάριος της Γερμανίας στη συνάντησή της, στο Βερολίνο, με τον Ούγγρο πρόεδρο Γιάνος Άντερ.

«Οι ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων και των φίλων της Ουγγαρίας, που αφορούν κυρίως τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με ένα εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Αγνοώντας τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ουγγρικό Κοινοβούλιο, που ελέγχεται από το συντηρητικό κόμμα Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν, ενέκρινε χθες Δευτέρα μια νέα τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία αφαιρεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων του.

Η αμφιλεγόμενη τροπολογία πέρασε χωρίς προβλήματα στο Κοινοβούλιο, όπου το Φίντες του Βίκτορ Όρμπαν, διαθέτει την πλειοψηφία των δύο τρίτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον κ. Άντερ η κυρία Μέρκελ τόνισε εκ νέου την ανάγκη να «ενεργεί υπεύθυνα« με αυτή την ευρεία πλειοψηφία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar bigakis

    Με ένα μπουζουκάκι, μια κομπολογάρα και ένα στριφτό τσιγάρο θα γινόταν ο νούμερο ενα ρεμπέτης.

    1. avatar vandan

      Ο Άντερ ή η Μέρκελ; :-p

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει