Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε ένας καθηγητής φυσικής στην Αγγλία για τη σχέση του με μια 15χρονη μαθήτριά του.

Ο 35χρονος Michael Pooley διατηρούσε σχέση με το νεαρό κορίτσι επί τέσσερις μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων την πήγαινε βόλτες ενώ έκλεινε και δωμάτια σε ξενοδοχεία, μέχρι που οι γονείς της αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει.

Ο δικαστής Alan Goldsack QC ανέφερε ότι η καταδικαστική απόφαση για τον Pooley θα έπρεπε να λειτουργήσει ως «προειδοποίηση» για τους συναδέλφους του, που «τους περνάει από το μυαλό να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο».

Το κορίτσι, όπως υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο, ερωτεύτηκε τον καθηγητή της και οι δυο τους ξεκίνησαν να βρίσκονται σε ώρες εκτός σχολείου, μέχρι που άρχισαν να πηγαίνουν εκδρομές ενώ διανυκτέρευσαν και σε ξενοδοχείο.

«Οι δυο τους είχαν μιλήσει ακόμη και για γάμο και παιδιά, κάτι όμως που αντέκρουσε ο Pooley λέγοντας ότι οι γονείς της δε θα χαιρόντουσαν ιδιαίτερα όταν θα το άκουγαν» είπε η εισαγγελέας.

Μάλιστα, ο καθηγητής είχε φτιάξει δύο ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί της χωρίς να το πάρουν είδηση οι γονείς της.

Οι γονείς ανακάλυψαν την αλήθεια όταν τους ενημέρωσαν οι συμμαθητές της για το τι συμβαίνει.

Ο καθηγητής παραδέχτηκε ότι «άγγιξε με σεξουαλικό τρόπο» το κορίτσι, ωστόσο αρνήθηκε να «της πάρει την παρθενιά» όπως του ζητούσε εκείνη, λέγοντάς της ότι έπρεπε να περιμένουν μέχρι να γίνει 16 χρονών.

Το δικαστήριο τον «φακέλωσε» ακόμη στη λίστα με τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, ενώ δε θα μπορέσει να εργαστεί ποτέ ξανά με παιδιά.