Το συμβόλαιό της με τον Όσκαρ Πιστόριους ανέστειλε η αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών Nike, ενώ και η γαλλική εταιρεία καλλυντικών Clarins απέσυρε τη διαφήμισή της με τον παραολυμπιονίκη.

«Πιστεύουμε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δικαιούται μιας ορθής διεξαγωγής της δίκης και εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά», τονίζεται σε ανακοίνωση της Nike στην ιστοσελίδα της.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, έφτασε σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόριας για την ακροαματική διαδικασία σχετικά με την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Η υπόθεση Πιστόριους πήρε νέα τροπή σήμερα όταν έγινε γνωστό πως ο βασικός αστυνομικός ερευνητής Χίλτον Μπόθα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε την πληροφορίας της εισαγγελίας ότι ο Μπόθα απομακρύνθηκε από την υπόθεση εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του.

«Προς το παρόν παραμένει στην υπόθεση. Δεν έχουν πάρει τέτοια απόφαση» τόνισε ο Νέβιλ Μαλίλα, απορρίπτοντας την πληροφορία που μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος επικαλείται εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Αντίθετα, ο Μαλίλα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Μπόθα το 2009 πυροβόλησε επτά φορές εναντίον ταξί, προσπαθώντας να το σταματήσει, ενώ ήταν μεθυσμένος. Ο επιθεωρητής Μπόθα ήταν επικεφαλής της έρευνας στην κατοικία του Πιστόριους, αμέσως μετά τη δολοφονία τις Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου.