Ο αρχηγός μιας λατρευτικής οργάνωσης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 χρόνων για το βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση των οπαδών του.

Ο 45χρονος Konstantin Rudnev ανάγκαζε τα μέλη της αίρεσής του να παίρνουν μέρος σε όργια, μυστικιστικές τελετές και εμπορία ναρκωτικών, ανέφερε το δικαστήριο του Novosibirsk.

Ο Rudnev, που αυτοαποκαλούσε τον εαυτό του ως εξωγήινο θεό από τον Σείριο, και κατά το παρελθόν ήταν στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού, απαιτούσε τυφλή υποταγή από τους ακόλουθούς του, οι οποίοι ήταν ηλικίας 14 έως 30 ετών.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Siberian Times οι οπαδοί του Rudnev σε πολλές περιπτώσεις έχαναν την περιουσία τους και εγκατέλειπαν τους συγγενείς και τους φίλους τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που είχαν δηλωθεί από τους οικείους τους ως εξαφανισμένοι.

Μετά την ένταξή τους στην ομάδα οι γυναίκες υποχρεώνονταν να παίρνουν μέρος σε σεξουαλικά όργια με τον Rudnov και άλλα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Η σέκτα Ashram Shambala είχε περίπου 30.000 οπαδούς, ενώ σύμφωνα με αναφορές σε ρωσικά ΜΜΕ πολλά θύματα ήταν ανήλικα.

Παρέδιδε μαθήματα γιόγκα και έτσι στρατολογούσε τα νεαρά μέλη της οργάνωσής του, απομακρύνοντάς τα σιγά σιγά από τις οικογένειές τους.