Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των φημισμένων μπαλέτων Μπολσόι που δέχτηκε επίθεση με οξύ στο πρόσωπο τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου για να προστατεύσει τα μάτια του και με επιδέσμους γύρω από το πρόσωπό του, ο Sergei Filin, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία, όπου θα νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας, είπε ότι είναι «απολύτως σίγουρος» για το δράστη.

Ο 42χρονος πατέρας υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού και κινδυνεύει να χάσει την όρασή του. Είπε ότι δε θα κατονομάσει κανέναν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις Αρχές.

Ανέφερε ακόμη ότι είχε δεχτεί επανειλημμένως απειλές κατά της ζωής του πριν από την επίθεση, όμως αρνήθηκε να λάβει περαιτέρω μέτρα για την προσωπική του προστασία.

«Είμαι απόλυτα σίγουρος ποιος το έκανε. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι η ψύχωση κάποιου ή ορισμένων που βιάζονταν να μου προκαλέσουν πόνο για να πραγματοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες» είπε μιλώντας στο BBC.

Έχει υποβληθεί ήδη σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στη Μόσχα. Θα συνεχίσει τις θεραπείες του στην πανεπιστημιακή κλινική του Άαχεν στη Γερμανία, ενώ στο πλευρό του είναι η σύζυγός του Maria Provich.

«Νιώθω καλύτερα. Θα μπορούσα να πω πολύ καλύτερα, αν έβλεπα λίγο καλύτερα. Αλλά μπορώ να πω ότι είμαι καλύτερα. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει η πιθανότητα να ξαναδώ τα παιδιά μου. Θέλω πολύ να το πιστέψω αυτό» δήλωσε.

Εν τω μεταξύ μία κορυφαία μπαλαρίνα, η 33χρονη Svetlana Lunkina, ανακοίνωσε ότι δε θα επιστρέψει στο θέατρο γιατί έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής της.