Μια από τις πιο επικές επιστροφές στον χώρο του αθλητισμού κατάφερε να πετύχει στις 14 Απριλίου ο Τάιγκερ Γουντς, με την κατάκτηση του τίτλου στο τουρνουά γκολφ The Masters, για πρώτη φορά από το 2008. Ο Αμερικανός γκόλφερ κατάφερε να ξεπεράσει όλους τους «δαίμονες» που είχε αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία και να κατακτήσει έναν από τους σημαντικότερους τίτλους  στο σπορ, για 15η φορά από την αρχή της καριέρας του.

Όταν ο Γουντς έφτασε σε αυτήν την επιτυχία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και γνωστός λάτρης του γκολφ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι θα του απονεμηθεί το «Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας» και κάλεσε τους συνεργάτες του να προγραμματίσουν το γεγονός το συντομότερο δυνατόν. Αυτό συνέβη χθες, σε μια τελετή στο Λευκό Οίκο. Εκεί ο 43χρόνος έγινε ο τέταρτος και παράλληλα ο νεότερος επαγγελματίας αθλητής στο γκολφ που λαμβάνει την υψηλότερη πολιτική διάκριση, μετά από τους Άρνολντ Πάλμερ, Τζακ Νικλάους και ΤΥσάρλι Σίφορντ.

Με 81 νίκες στο PGA Tour, ο Γουντς, είναι μόλις μία πίσω από το ρεκόρ όλων των εποχών του Σαμ Σνιντ και με 15 μεγάλες νίκες σε κορυφαία τουρνουά, ακολουθεί μόνο τον Νικλάους, ο οποίος έχει 18.

Στη διάρκεια της τελετής, στην οποία συμμετείχαν υψηλοί προσκεκλημένοι, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Γουντς «αληθινό μύθο». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε: «Είναι ένας σπουδαίος τύπος. Αυτός ενέπνευσε αμέτρητους νέους ανθρώπους σαν ασχοληθούν με το άθλημα του γκολφ, από κάθε υπόβαθρο. Ο Τάιγκερ Γουντς είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της αμερικανικής αριστείας και της αφοσίωσης».

Ο Γουντς, που φορούσε ένα μπλε κοστούμι (όχι το πράσινο σακάκι του Masters), έφτασε στην τελετή από τη μητέρα του, Κουλτίδα, τα δύο παιδιά του, τον Σαμ και Τσάρλι, καθώς τη φίλη του, την Έρικα Έρμαν.

«Έχοντας δει το καλό και το κακό τα ψηλά και τα χαμηλά, και δεν θα ήμουνα εδώ χωρίς τη βοήθειά σας», είπε ο Γουντς. Μιλώντας απευθείας στους αγαπημένους του, ο Γούντς πρόσθεσε: «Εσείς με βοηθήσατε τόσο πολύ στη ζωή μου. Έδωσα μάχη, προσπάθησα να επιστρέψω και να παίξω ένα μεγάλο παιχνίδι γκολφ πάλι».