Αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Χαμάς ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις μπαλονιών με εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον του Ισραήλ


ΚΟΣΜΟΣ
11:31
02/05/2019
Αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Χαμάς ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός
loading

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς προς την κατεύθυνση της ισραηλινής επικράτειας από τον παλαιστινιακό θύλακα. Μετά τα αεροπορικά πλήγματα, ο στρατός έκανε λόγο για εκτοξεύσεις δύο ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όοπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Παρακτορείο Ειδήσεων «μπαλόνια με εκρηκτικά και εμπρηστικούς μηχανισμούς εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπήρξαν ζημιές στο Ισραήλ.«Σε αντίποινα, ισραηλινά αεροσκάφη στοχοθέτησαν θέσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» πρόσθεσε. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Η αποστολή χαρταετών και μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι μια από τις διαστάσεις των επεισοδίων. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει διαμηνύσει ότι θα προχωρά συστηματικά σε αντίποινα για τέτοιες ενέργειες.

Μια εκεχειρία που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ισραηλινή κυβέρνηση και τη Χαμάς, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, επέτρεψε να αποκατασταθεί σχετική ηρεμία την περίοδο πριν και μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου.

Όμως προχθές, Τρίτη, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι περιστέλλει τη ζώνη όπου επιτρέπει την αλιεία από μέρους των Παλαιστινίων στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας από τα 15 ναυτικά μίλια στα έξι, μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, η ρουκέτα αυτή έπεσε στη Μεσόγειο, μερικά χιλιόμετρα από τις ισραηλινές ακτές.

Ισραηλινός αξιωματικός επέρριψε την ευθύνη για την εκτόξευσή της στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, τη δεύτερη ισχυρότερη στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως προσπαθεί να «ακυρώσει» την κατάπαυση του πυρός.

Η Χαμάς και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 2008 και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη και ευμετάβλητη. Η ισραηλινή κυβέρνηση λέει πως θεωρεί το ισλαμιστικό κίνημα υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβαίνει στον θύλακα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει