Γυναίκα ήταν μία από τους εννέα βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλησαν τη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας της χώρας. Η αστυνομία της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε πως οι οκτώ έχουν αναγνωριστεί ενώ ο επικεφαλής της τοπικής ισλαμιστικής οργάνωσης που εξαπέλυσε τις επιθέσεις αυτοκτόνησε στο ξενοδοχείο Shangri- La. Ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας είχε σπουδάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με υπουργό της Σρι Λάνκα, οι επιθέσεις πρέπει να σχεδιάζονταν για τουλάχιστον 7-8 χρόνια.

Οι νεκροί από τις εκρήξεις σε ξενοδοχεία και εκκλησίες έχουν στοιχίσει 359 ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Εξ αυτών οι 39 ήταν ξένοι πολίτες. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 60 συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα απεσταλμένη στη χώρα, οι ΗΠΑ εκτιμούν πως είναι σε εξέλιξη τρομοκρατικά σχέδια στη Σρι Λάνκα και Ουάσινγκτον και Κολόμπο διεξάγουν κοινές έρευνες, στις οποίες συμμετέχει και το FBI.

Η Αμερικανίδα πρέσβης στη Σρι Λάνκα ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν είχαν προηγούμενη γνώση των σχεδιαζόμενων επιθέσεων κι έτσι δεν είχε απευθύνει κάποια προειδοποίηση. «Πιστεύουμε πως είναι σε εξέλιξη τρομοκρατικά σχέδια στη χώρα. Οι τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν χωρίς προειδοποίηση. Συνηθισμένοι στόχοι είναι σημεία με πολυκοσμία, δημόσιοι χώροι» τόνισε η Αλάινα Τέπλιτζ.