Την παραίτηση του πρωθυπουργού της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, αλλά και του δημάρχου της Λιουμπλιάνας Ζόραν Γιάνκοβιτς επιθυμεί η πλειοψηφία των σλοβένων πολιτών, όπως προκύπτει από τηλεφωνική δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η σλοβενική εφημερίδα Ντέλο (Delo).
Από τους 500 ερωτηθέντες, το 89% πιστεύει ότι ο δήμαρχος της σλοβενικής πρωτεύουσας θα πρέπει να παραιτηθεί. Την ίδια άποψη έχει το 86% και για τον πρωθυπουργό Γιάνεζ Γιάνσα, ενώ σχεδόν το 1/3 (ποσοστό 33%) τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Το 29% θεωρεί ότι θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία ο κυβερνών συνασπισμός, αλλά να αλλάξει το πρόσωπο στον πρωθυπουργικό θώκο, ενώ το 20% πιστεύει ότι θα πρέπει να σχηματιστεί μία προσωρινή κυβέρνηση.

Μία επιτροπή κατά της διαφθοράς, που συγκροτήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της, στην οποία αναφέρεται ότι τα έσοδα των κ.κ. Γιάνσα και Γιάνκοβιτς δεν συμβαδίζουν με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τα ευρήματα αυτά της επιτροπής στηρίζει το 92% των ερωτηθέντων στην τηλεφωνική δημοσκόπηση.