Ένα ακριβώς μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου παραιτήθηκε από την θέση του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ ο βουλευτής Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου.

Σε γραπτή δήλωση ο Ν. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η παραίτηση του είναι «ένδειξη διαφωνίας για τη στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και ένδειξη σεβασμού της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος».

Ο Ν. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι δεν θέτει εαυτόν εκτός κόμματος, αλλά θα θέσει εαυτόν ενώπιον του προσεχούς εκλογικού συνεδρίου του.

Επίσης, δηλώνει ότι κατά την προεκλογική περίοδο δεν προτίθεται να ενεργήσει με τρόπο που να προκαλεί προβλήματα στο ΔΗΚΟ.

Όπως αναφέρει ο Ν. Παπαδόπουλος η παραίτηση του υποβλήθηκε σήμερα γιατί η Βουλή ανέστειλε τις εργασίες της μέχρι τις προεδρικές εκλογές και η δράση όλων των κομμάτων θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην προεκλογική εκστρατεία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Λιλλήκα, ο οποίος ήταν υπουργός του πατέρα του και είχε υπερασπιστεί την πολιτική του κατά του σχεδίου [για την επίλυση του Κυπριακού του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι] Άναν.