Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ αλ Μπασίρ

Αναμένονται ανακοινώσεις από τον Στρατό


ΚΟΣΜΟΣ
10:57
11/04/2019
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ αλ Μπασίρ
loading

Ο πρόεδρος του Σουδάν Όμαρ αλ Μπασίρ έχει παραιτηθεί και διεξάγονται διαβουλεύσεις για τη δημιουργία ενός μεταβατικού συμβουλίου, ανακοίνωσε υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο al Hadath. Την πληροφορία επιβεβαίωσαν και κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο του Χαρτούμ σήμερα το πρωί, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν συρρεύσει στην καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιείται τις τελευταίες έξι ημέρες έξω από το κτίριο του επιτελείου του στρατού στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές και δήλωσαν στο Reuters ότι ο Μπασίρ βρίσκεται στην προεδρική οικία αυστηρά φρουρούμενος.

Την ίδια ώρα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στρατιώτες εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του Ισλαμικού Κινήματος, του κόμματος του Μπασίρ, στο Χαρτούμ.

Ο στρατός του Σουδάν ανέπτυξε νωρίς σήμερα το πρωί στρατεύματα γύρω από το υπουργείο Άμυνας, την ώρα που στρατιώτες και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν παραταχθεί σε κεντρικές οδούς και γέφυρες του Χαρτούμ.

Νωρίτερα ο στρατός του Σουδάν είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να κάνει «σύντομα μια σημαντική αναγγελία». «Να είστε έτοιμοι», ανέφερε η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ήδη χιλιάδες Σουδανοί έχουν βγει στους δρόμους του Χαρτούμ για να εκφράσουν τη χαρά τους, χορεύοντας και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μπασίρ.

Διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Άμυνας φώναζαν: «Έχει πέσει, κερδίσαμε».

Η κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο μεταδίδουν μόνο πατριωτικά τραγούδια, υπενθυμίζοντας στους γηραιότερους Σουδανούς τον τρόπο που εξελίχθηκαν στρατιωτικά πραξικοπήματα στη χώρα στο παρελθόν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει