Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους στο Μάλι προσπαθώντας να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

«Υπολογίζουμε ότι 30.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των μαχών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Εντουάρντο δελ Μπουέι.

«Φοβόμαστε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πληγεί (από τις συγκρούσεις) είναι μεγαλύτερος γιατί αναφέρθηκε ότι ορισμένες ισλαμικές ομάδες τους εμπόδισαν να μετακινηθούν προς τα νότια», πρόσθεσε.

Ο Ντελ Μπουέι είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής Μαυριτανίας επιβεβαίωσε ότι χιλιάδες πρόσφυγες από το Μάλι κατευθύνονται προς τα σύνορά της. Ο αριθμός αυτών που προσπαθούν να φτάσουν στην Μπουρκίνα Φάσο και τον Νίγηρα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

«Από τον Μάρτιο του 2012 περίπου 230.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων και της ανασφάλειας στο Μάλι», σημείωσε.

Αργά χθες το απόγευμα η Αλγερία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της με το Μάλι και ήδη, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αμάρ Μπελανί, έχουν ενημερωθεί για το θέμα οι αρχές της γειτονικής χώρας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.