«Το 2013 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά» για την Ιταλία, καθώς «ως τον Μάρτιο θα ξέρουμε αν οι προβλέψεις για έστω και ελαφρά ανάπτυξη είναι ρεαλιστικές και πόσα προβλήματα υπάρχουν ακόμη», δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνία της RAI.

«Μετά τις εκλογές θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επίσης εάν φέτος θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού. Είναι βέβαιο, πάντως, ότι οι προτεραιότητες μας θα συνεχίσουν να είναι εργασία και η αποτελεσματικότερη στήριξη των ανέργων», πρόσθεσε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Αναφερόμενος στον Μάριο Μόντι, ο Μπερσάνι τον κάλεσε να πει «αν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νιώθει ότι βρίσκεται πιο κοντά στον Φρανσουά Ολάντ ή στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι». Δεν έκρυψε, επίσης, ότι η πολιτική στράτευση του επικεφαλής της κυβέρνησης τεχνοκρατών, που πλέον ασκεί χρέη υπηρεσιακού πρωθυπουργού, τον απογοήτευσε.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Μπερσάνι δήλωσε έτοιμος να πάρει μέρος σε «ντιμπέιτ» με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Μάριο Μόντι, τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση, ενώ, σε ό,τι αφορά τα μετεκλογικά σενάρια, υπογράμμισε ότι «βλέπει θετικά μια πιθανή συνεργασία των δυνάμεων που δεν χαρακτηρίζονται από λαϊκισμό».