Το μήνυμα στο μετρό του Παρισιού που ενώνει Έλληνες και Γάλλους

Η Πόλη του Φωτός έχει και «σκοτεινές» πλευρές – Δείτε τις φωτογραφίες


ΚΟΣΜΟΣ
15:02
01/04/2019
Το μήνυμα στο μετρό του Παρισιού που ενώνει Έλληνες και Γάλλους
2
loading

Το αυτοκόλλητο που συναντήσαμε σε μία από της γραμμές του μετρό στο Παρίσι κοντά στην Αψίδα Του Θριάμβου ήταν μόνο ένα σημάδι ότι η Πόλη του Φωτός έχει και τις «σκοτεινές» της πλευρές.

Του Γιάννη Κέμμου

«Μαζί με τους Έλληνες να ακυρώσουμε τα παράνομα χρέη» έγραφε στα γαλλικά και μας έφερε στο μυαλό το σύνθημα - φήμη πως πριν από το ξεσήκωμα των αγανακτισμένων είχε ακουστεί σε διαδήλωση στην Ισπανία να φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι «κάντε ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

Και μπορεί να αμφισβητείται πλέον πως εκείνο το σύνθημα ήταν αληθινό, όμως το αυτοκόλλητο που είδαμε στον υπόγειο ηλεκτρικό σιδηρόδρομο του Παρισιού είναι πραγματικό όσο και οι άστεγοι που συναντήσαμε να κοιμούνται σε διάφορους σταθμούς.

Έξω στην επιφάνεια, και όσο πλησιάζαμε στο κέντρο της πόλης, η αστυνομία ήταν πανταχού παρούσα. Με οχήματα, με πεζές περιπολίες, ακόμα και με άλογα, ενώ ο οπλισμός τους ήταν σχεδόν στρατιωτικού τύπου.

Αρκετά ήταν και τα σημεία που ήταν στοιβαγμένα τα μεταλλικά οδοφράγματα που χρησιμοποιούν τα τελευταία πολλά Σαββατοκύριακα για να κλείσουν τους δρόμους που θα κινηθούν τα κίτρινα γιλέκα.

Και όταν απομακρυνθήκαμε λίγο από το κέντρο και φτάσαμε στην εκκλησία της Ιερής Καρδιάς στη Μονμάρτη, τους αστυνομικούς είχαν αντικαταστήσει πάνοπλοι άντρες του στρατού ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία περιμετρικά του τουριστικού σημείου.

Μετά από όλα αυτά ίσως να μην κάνει εντύπωση το σύνθημα «ο Χριστός σώζει» που είδαμε γραμμένο με σπρέι σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar να κοιτάξετε

    τι θα κάνετε μόνοι σας γιατί εμείς με την αριστερή κυβέρνηση και τον Ξευταλέξη έχουμε λύσει τα πάντα,ούτε έναν άστεγο δέν έχουμε....

  2. avatar και οι δυο αρσλοχ

    Τι ΜΑΚΡΟΝ ΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ το ιδιο ειναι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει