«Όλα τελειώνουν με ένα πόλεμο», υποστηρίζει σε συνέντευξή της στο διεθνές οικονομικό δίκτυο CNBC, ο διαχειριστής κεφαλαίων Kyle Bass, ο οποίος υπογραμμίζει ότι δεν αναμένει θετική κατάληξη στην κρίση χρέους.

«Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει με ποιον, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε πολέμους να ξεσπούν και μάλιστα όχι μικρούς», εκτίμησε μιλώντας σε συνέδριο.

Ωστόσο την ώρα που πολλοί επενδυτές, όπως και ο Kyle Bass, ποντάρουν σε χαοτικές καταστάσεις χρεοκοπίας σε χώρες όπως και η Ελλάδα, τρία χρόνια διπλωματικών προσπαθειών έχουν διαψεύσει τους απανταχού της γης καταστροφολόγους.

Και παρότι υπήρξαν μεγάλες διαμαρτυρίες πολιτών που συχνά έγιναν βίαιες, ακόμη και στην Ελλάδα, οι αναλυτές ακόμη αναρωτιούνται γιατί οι Ευρωπαίοι δεν πάλεψαν περισσότερο για τις συνεχείς απώλειες θέσεων εργασίας, τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, αλλά και τις συνεχείς αυξήσεις της φορολογίας.

Ήδη η ανεργία στην Ελλάδα και την Ισπανία ξεπέρασε το 25%, όπως υποστηρίζουν.Πάντως, ο Kyle Bass βασίζει την άποψή του στο γεγονός ότι το χρέος έχει φτάσει το 340% της παγκόσμιας παραγωγής και όπως τονίζει, ο κόσμος δεν κατάφερε ποτέ να ζήσει εν ειρήνη έχοντας ένα τόσο μεγάλο βάρος.

Επίσης θεωρεί μάλλον απίθανό ένα πόλεμο στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, παρότι πιστεύει ότι η περιοχή δε θα επιβιώσει υπό την παρούσα μορφή της.

Ήδη οι καταστροφολόγοι έχουν διαψευστεί επανειλημμένως, ενώ η πολιτική ελίτ της Ευρώπης έχει δείξει τη δέσμευσή της να διατηρήσει το ευρώ, με αποτέλεσμα οι προφητείες τουλάχιστον προς το παρόν να καθυστερούν…