Μια εκλογική συμφωνία συνήφθη ανάμεσα στο Λαό της Ελευθερίας (PDL, κεντροδεξιά) και το λαϊκιστικό κίνημα της Λέγκας του Βορρά ενόψει των εκλογών του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι απαντώντας σε ερωτήσεις από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

«Αυτή τη νύκτα habemus papam. Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα σ’ εμάς και το Καρότσο (σ.σ.: ονομασία της Λέγκας του Βορρά). Υπέγραψα ο ίδιος και εξ ονόματος της Λέγκας του Βορρά υπέγραψε ο (πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι) Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Λομβαρδία. Εγώ θα είμαι ο επικεφαλής των μετριοπαθών», δήλωσε ο Καβαλιέρε.

Το όνομα του πρωθυπουργού «θα αποφασιστεί σε περίπτωση που κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Μπερλουσκόνι εκτιμά πως ο εθνικός γραμματέας του PDL, ο Αντζελίνο Αλφάνο, θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης αν η κεντροδεξιά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου: «Ο Αλφάνο μπορεί να είναι ο υποψήφιός μας για την πρωθυπουργία και εγώ μπορώ να είμαι ο υπουργός Οικονομίας», δήλωσε ο Καβαλιέρε.

«Είμαι ο αρχηγός του συνασπισμού και, σε περίπτωση νίκης, θα αποφασίσω με τα άλλα κόμματα που τον αποτελούν ποιος θα είναι ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία που θα προτείνουμε στον αρχηγό του κράτους», πρόσθεσε.
Το PDL υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες έχει σαφές προβάδισμα ο μεγάλος συνασπισμός της κεντροαριστεράς με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.