Λήξη συναγερμού σήμαναν οι γερμανικές αρχές για τα έξι δημαρχεία, τα οποία εκκενώθηκαν νωρίτερα σήμερα έπειτα από απειλή για βόμβα.

Στα Δημαρχεία του ‘Αουγκσμπουργκ, του Γκέτινγκεν, του Καϊζερσλάουτερν, του Κέμνιτς, του Νόινκίρχεν και του Ρέντσμπουργκ είχαν σταλεί ήδη από τη νύχτα ανώνυμα ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία γινόταν λόγος για βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στα κτίρια. Τα Δημαρχεία εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο ‘Αουγκσμπουργκ, χρειάστηκε να αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή, καθώς από το ίδιο σημείο περνά η γραμμή του τραμ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από τα γραφεία τους, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαραίτητες έρευνες και σε καμία περίπτωση δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιστατικά απειλών για βόμβα προς πολιτικούς, δικαστές και δημόσιες υπηρεσίες, προερχόμενες κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Οι αστυνομικές αρχές δεν ήταν ωστόσο ακόμη σε θέση να διευκρινίσουν εάν και οι σημερινές απειλές προέρχονται από τις ίδιες ομάδες.