Οι κληρονόμοι του Γερμανού συγγραφέα Μίχαελ Έντε δικαιώθηκαν από τη γερμανική δικαιοσύνη που τους απέδωσε τα πνευματικά δικαιώματα του κλασικού πλέον νεανικού μυθιστορήματος «Ιστορία χωρίς τέλος», το οποίο έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο.

Το εφετείο του Μονάχου έκρινε ότι οι κληρονόμοι του συγγραφέα είναι οι μοναδικοί κάτοχοι των δικαιωμάτων του επιτυχημένου μυθιστορήματος και των ταινιών που βασίστηκαν σε αυτό.

Η «Ιστορία χωρίς τέλος» κυκλοφόρησε το 1979 και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Αφηγείται τις περιπέτειες ενός νεαρού αγοριού που κλέβει ένα βιβλίο από μια βιβλιοθήκη και πολύ σύντομα «μπαίνει» μέσα στην υπόθεσή του. Το επιτυχημένο μυθιστόρημα γυρίστηκε ταινία πολλές φορές – μία από αυτές ήταν και η γερμανο-αμερικανική παραγωγή του 1984 από τον Βόλφγκανγκ Πέτερσεν.

Ένας δικηγόρος, που είχε μεσολαβήσει το 1984 μεταξύ του Έντε και των παραγωγών της ταινίας διεκδικούσε τα δικαιώματα της ταινίας από τον γιο του συγγραφέα, ο οποίος πέθανε το 1995. Ο δικηγόρος ισχυριζόταν ότι ο Έντε του είχε δώσει τα εμπορικά δικαιώματα του έργου, κάτι που αμφισβητούσαν οι κληρονόμοι.

Το Εφετείο τους δικαίωσε κρίνοντας ότι μόνο σε αυτούς ανήκουν τα δικαιώματα της «Ιστορίας χωρίς τέλος».