Η χώρα που περιορίζει το κρέας στα σχολικά γεύματα

Το μέτρο αφορά περίπου 1,1 εκατομμύριο παιδιά και εφήβους


ΚΟΣΜΟΣ
14:45
12/03/2019
Η χώρα που περιορίζει το κρέας στα σχολικά γεύματα
loading

Το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με περιορισμένη κατανάλωση κρέατος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το νέο σχολικό έτος 2019-2020.

Όλα τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα σερβίρουν κάθε Δευτέρα γεύματα χωρίς κρέας όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλέιζιο, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων αμερικανικών πόλεων.

Το μέτρο αφορά περίπου 1,1 εκατομμύριο παιδιά και εφήβους στη Νέα Υόρκη και είχε τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά σε 15 σχολεία του Μπρούκλιν με επιτυχία.

«Το να περιορίσουμε λίγο την κατανάλωσή μας σε κρέας θα βελτιώσει την υγεία των Νεοϋορκέζων και θα μειώσει την έκλυση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου» επεσήμανε ο δήμαρχος σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας (NCBI), οι Αμερικανοί καταναλώνουν κατά μέσο όρο περισσότερο κρέας σε ποσοστό 20 με 60% πάνω από τη συνιστώμενη ποσότητα ανά ηλικία μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Τα ζώα που εκτρέφονται για το κρέας τους, και κυρίως τα βοοειδή, είναι μία από τις βασικές πηγές εκπομπής αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Πολλές αμερικανικές πόλεις έχουν ήδη υιοθετήσει μία ημέρα την εβδομάδα χωρίς κρέας, μεταξύ τους το Σαν Φρανσίσκο το οποίο πρώτο ξεκίνησε το 2010 την πρωτοβουλία «Δευτέρα χωρίς κρέας» (Meatless Monday).

Οι «Δευτέρες χωρίς κρέας» πήραν την έμπνευσή τους από ανάλογα προγράμματα -κυρίως εθελοντικά- που εφαρμόστηκαν στη διάρκεια του Α’ και του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου για την αντιμετώπιση των ελλείψεων τροφίμων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει