Η απόφαση για το εάν θα γίνουν δεκτές οι εγγυήσεις που εξασφάλισε στο παρά πέντε η Τερέζα Μέι από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία καθοριστική στιγμή στη διαδικασία του Brexit, σύμφωνα με την επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος DUP της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Η Αρλίν Φόστερ λέει ότι πρέπει να ληφθούν πολύ μεγάλες αποφάσεις και αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή. Οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας» σύμφωνα με την ανάρτησή της ανταποκρίτριας του RTE στο Λονδίνο Φιόνα Μίτσελ.

Το DUP είναι το κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Τερέζα Μέι, υπενθυμίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δύο μέλη του κόμματος αναφέρθηκαν στην πιθανότητα να καθυστερήσει η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία του Brexit, εάν χρειάζεται περισσότερος χρόνο για να εξεταστούν με λεπτομέρεια οι εγγυήσεις που διασφαλίστηκαν από την ΕΕ. Ο βουλευτής Τζέφρι Ντόναλντσον δήλωσε στο ιρλανδικό δίκτυο RTE ότι το κόμμα δεν έχει καταλήξει ακόμα σε οριστική απόφαση για το πώς θα ψηφίσει, αλλά ότι πιθανώς το κοινοβούλιο να θελήσει να εξετάσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης της ψηφοφορίας.

Ο βουλευτής Σάμι Γουίλσον, του ίδιου κόμματος,  δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio Ulster: «Νομίζω ότι εάν η κυβέρνηση θέλει να εξετάσει σε βάθος τη συμφωνία, τότε μία από τις επιλογές που έχει είναι να αναβάλει τη σημερινή ψηφοφορία. Δεν θα ήμασταν αντίθετοι σε αυτό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.