Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει να συνάψει σημαντικές συμφωνίες για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και κινητήρων αεροσκαφών στην Ινδία την επόμενη εβδομάδα, που η αξία τους θα μπορούσε να υπερβεί τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν σήμερα πηγές της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Πούτιν, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ινδία τη Δευτέρα, έχει το βλέμμα του στραμμένο στην πώληση 42 μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi SU-30MKI και σε μια μακροπρόθεσμη προμήθεια 970 κινητήρων αεροσκαφών, δήλωσε μια από τις πηγές.

Η πηγή δεν έδωσε κάποια συνολική τιμή για τις συμφωνίες, διότι όπως είπε, το μέγεθος των παραγγελιών δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί.

«Δεν υπάρχει συνολική εικόνα για τον όγκο των συμβολαίων για τους κινητήρες. Εξαρτάται από το τι θα παραγγείλουν οι Ινδοί», πρόσθεσε.

Όμως μια άλλη πηγή της αμυντικής βιομηχανίας είπε ότι οι συμβάσεις θα μπορούσαν να αποφέρουν τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία, μια από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως εξαγωγείς όπλων.

«Οι συμφωνίες αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Πούτιν στην Ινδία», δήλωσε ο Ρουσλάν Πούχοφ, διευθυντής τους ρωσικού ινστιτούτου μελετών για την άμυνα CAST, και πρόσθεσε: «η τιμή για όλα μαζί θα είναι από 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια».