Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και φερόμενοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Καΐρου στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, μετέδωσε η δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στον περιφερειακό δρόμο, νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από πηγή ασφαλείας που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα στο τέλος του πρωινού. Η δημόσια τηλεόραση, που δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ύποπτων τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν, μετέδωσε την είδηση επιγραμματικά χωρίς εικόνες.

Από τον Φεβρουάριο του 2018, οι αρχές έχουν εξαπολύσει, με εντολή του προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, μια τεράστια επιχείρηση για την εκδίωξη του ΙΚ από τη χερσόνησο του Σινά, στην ανατολική Αίγυπτο, και την εξάλειψη των «τρομοκρατικών εστιών» στη χώρα.

Συνολικά, περισσότεροι από 550 ύποπτοι τζιχαντιστές και περίπου 40 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Από το 2013 και την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, οι εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώνοντας εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες, κυρίως σε επιθέσεις σε σημεία ελέγχου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.