Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είθισται να είναι διασκεδαστική και ευχάριστη διαδικασία με όμορφο αποτέλεσμα. Το σπίτι γεμίζει χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και χαρά. Στην περίπτωση μιας οικογένειάς στις ΗΠΑ, ωστόσο, το σπίτι εκτός από χαρά, γέμισε και… αράχνες. Και κάπου εκεί η χαρά κόπηκε «μαχαίρι».

Η οικογένεια Χένρικσεν από τη Βιρτζίνια δεν θα ξεχάσει ποτέ «τα Χριστούγεννα με τις αράχνες». Η οικογένεια πήγε για να αγοράσει το παραδοσιακό – αληθινό – δέντρο της. Έψαξαν και βρήκαν το πιο φρέσκο έλατο και το μετέφεραν στο σπίτι.
Δεν είχαν αντιληφθεί όμως, ότι το «τέλειο δέντρο» είχε ήδη ένα «στολίδι» πάνω του: τη φωλιά μιας αράχνης, γεμάτη με τα αυγά της.

Λίγες ημέρες αργότερα, και χάρη στη ζέστη του σπιτιού, τα μικρά αραχνάκια άρχισαν να ξεμυτίζουν από το κουκούλι που κρυβόταν ανάμεσα στα κλαδιά του δέντρου.

Πολύ γρήγορα, όλο το σπίτι είχε γεμίσει αράχνες που έτρεχαν εδώ και εκεί. Η Μίσι Χένρικσεν θυμάται ότι για πολλές εβδομάδες, ανακάλυπτε αράχνες σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Τελικά, το πάθημα έγινε μάθημα και η οικογένεια αντικατέστησε το αληθινό δέντρο με ένα τεχνητό.