Υπουργοί απειλούν τη Μέι με ανταρσία για το Brexit

Της ζητούν να βγάλει το no deal Brexit από το τραπέζι


ΚΟΣΜΟΣ
10:35
21/02/2019
Υπουργοί απειλούν τη Μέι με ανταρσία για το Brexit
loading

Τελεσίγραφο απευθύνουν στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπουργοί της κυβέρνησής της, έναν μήνα μετά την προγραμματισμένη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Βρετανοί υπουργοί προειδοποίησαν τη Μέι ότι πρέπει να συμφωνήσει σε αναβολή του Brexit αν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ για τους όρους αποχώρησης, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ανταρσία στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα The Sun.

Η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέβιντ Γκοκ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπουργός αρμόδιος για τη Σκωτία Ντέιβιντ Μάντελ επεσήμαναν στη Μέι ότι πρέπει να αποφύγει το Brexit χωρίς συμφωνία παρατείνοντας την ισχύ του άρθρου 50, του άρθρου της Ευρωπαϊκής Συνθήκης που αφορά την αποχώρηση χώρας από την ΕΕ.

Αν η Τερέζα Μέι αρνηθεί, οι υπουργοί δήλωσαν ότι οι ίδιοι καθώς και 20 ακόμη μέλη της κυβέρνησης θα στηρίξουν το σχέδιο της βουλευτού των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ να αναλάβει το κοινοβούλιο τον έλεγχο της διαδικασίας του Brexit.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει