Λίγο βάρος έχει πάρει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, από το τελευταία ιατρικό τσεκ απ, στο οποίο υποβλήθηκε, αλλά, σύμφωνα με τον προσωπικό γιατρό του Σιν Κόνλεϊ, η κατάσταση της υγείας του παραμένει «πολύ καλή».

Σύμφωνα με την έκθεσή του, ο Τραμπ λαμβάνει μεγαλύτερη δόση του φαρμάκου που παίρνει για τη χοληστερόλη του, ενώ η εξέταση της περασμένης εβδομάδας έδειξε πως έχει βάρος 110 κιλά, περίπου  δύο κιλά πάνω από τις αρχές του 2018.

Άλλοι γιατροί πάντως σημειώνουν πως ο Δείκτης Μάζας Σώματος ξεπέρασε το 30 και άρα ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζεται παχύσαρκος.

«Παραμένει σε πολύ καλή υγεία» σχολιάζει ο Δρ Κόνλεϊ, σε δήλωσή του μετά την εξέταση του 72χρονου προέδρου.

Ο Τραμπ, ο οποίος πάσχει από μια κοινή μορφή καρδιακής νόσου, είχε κληθεί στο παρελθόν να χάσει τουλάχιστον 4,5 κιλά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ύψος 1,90 μ. και φέρεται ότι η διατροφή του περιλαμβάνει αναψυκτικά και τρόφιμα fast food. Είναι γνωστό ότι δεν πίνει αλκοόλ και ο ίδιος λέει ότι δεν έχει πιει ποτέ. Επίσης δεν καπνίζει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως υπενθυμίζει το BBC, είχε παρουσιάσει μια επιστολή, η οποία ανέφερε ότι «θα είναι ο πιο υγιής πρόεδρος που θα έχει έως σήμερα εκλεγεί», αλλά ο γιατρός τον οποίο ανέφερε ως υπογράφοντα την επιστολή είχε δηλώσει αργότερα ότι την είχε συντάξει ο ίδιος ο Τραμπ. Πέρυσι ο δρ Ρόνι Τζάκσον είχε πει ότι ο πρόεδρος έχει «εξαιρετικά γονίδια» και ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι κοιμάται μόνο τέσσερις με πέντε ώρες την νύχτα γιατί «έτσι είναι η φύση του».