Η διεύθυνση αρχαιολογικών χώρων Νάπολης και Πομπηίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρρευσε ένα τμήμα του τοίχου μιας ρωμαϊκής βίλας της Πομπηίας.

«Η κατάρρευση έγινε σε μια ζώνη της αρχαίας πόλης που είχε έρθει στο φως στις αρχές του 19ου αιώνα και στην οποία ήταν απαγορευμένη η πρόσβαση εδώ και πολύ καιρό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας. «Η ασφάλεια αυτής της ζώνης παραμένει προτεραιότητα του Μεγάλου Σχεδίου της Πομπηίας και επίκειται η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο αυτό», προστίθεται στο κείμενο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε υποχωρήσει η δοκός στήριξης της κεραμοσκεπής στην περίφημη Βίλα των Μυστηρίων, η οποία πάντως παραμένει ανοιχτή για το κοινό.

Εδώ και δύο χρόνια στην Πομπηία σημειώνονται συχνά τέτοιες καταστροφές, όπως η πτώση μιας κολόνας στην εξωτερική αυλή του σπιτιού του Λορέιους Τιμπουρτίνους, τον Δεκέμβριο του 2011 ενώ είχαν προηγηθεί καταρρεύσεις τοίχων στο Σπίτι των Μονομάχων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει βοήθεια ύψους 105 εκατ. ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει το σχέδιο αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.