Εναντίον του ελληνικού πακέτου διάσωσης ψήφισαν χθες 15 βουλευτές της ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), ενώ ένας απείχε από την ψηφοφορία. Χθες έγινε η ενδεικτική διαδικασία (πρόβα) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, μόνο τα δύο τρίτα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης ήταν παρόντα, ωστόσο, συνολικά, ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει πλειοψηφία 40 εδρών.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) δεν πραγματοποίησαν ενδεικτική ψηφοφορία, αλλά εκτιμάται ότι στους κόλπους του κόμματος υπάρχει σύμπνοια σε ό,τι αφορά τη στήριξη του ελληνικού πακέτου.

Από την πλευρά των Χριστιανοκοινωνιστών, ο γενικός γραμματέας Αλεξάντερ Ντόμπριντ, χαρακτήρισε το σχέδιο «αποδεκτό», αλλά επανέλαβε ότι το κόμμα του εξακολουθεί να απορρίπτει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του χρέους.

Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι, χθες το βράδυ, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τον προϋπολογισμό, ανακοίνωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ των αποφάσεων του τελευταίου Eurogroup, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.