Πώς ξεπλήρωσε χρέος 33.000 δολαρίων βγάζοντας λιγότερα

Το προσωπικό success story μιας κοπέλας


ΚΟΣΜΟΣ
8:53
15/03/2019
Πώς ξεπλήρωσε χρέος 33.000 δολαρίων βγάζοντας λιγότερα
3
loading

Η Sarah Wilson από το Μισισίπι των ΗΠΑ έχει μια ιδιαίτερη ιστορία να μοιραστεί, θέλοντας να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να πάει να σπουδάσει, παίρνοντας ένα γενναίο φοιτητικό δάνειο για να καλύψει δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης.

«Μέσα σε λίγα χρόνια, αποφοίτησα με ένα πτυχίο στην επικοινωνία και τη δημοσιογραφία και με 27.000 δολάρια χρέος σε φοιτητικό δάνειο», λέει. Βρήκε ευτυχώς γρήγορα δουλειά, οι 24.000 δολάρια ετησίως του μισθού της δεν έφταναν όμως για την αποπληρωμή του χρέους, παρά μόνο για τη διαχείρισή του.

Στα όρια της χρεοκοπίας και της ψυχολογικής κατάρρευσης, μπορούσε να πληρώνει νοίκι και να ζει, όχι όμως και να μειώνει το ποσό. Αντιθέτως, οι τόκοι συσσωρεύονταν, το ποσό μεγάλωνε και κατάλαβε πως έπρεπε να κάνει κάτι. Και μάλιστα άμεσα.

Πέντε μήνες μετά, έπιασε μια άλλη δουλειά στη Λουιζιάνα: «η νέα μου θέση δεν πλήρωνε πολλά περισσότερα, μόνο 26.000 δολάρια τον χρόνο. Ήμουν όμως αποφασισμένη να αντιπαρατεθώ με το χρέος μου, το οποίο είχε φτάσει στα 33.000 δολάρια».

Τι έκανε; Σκληρή οικονομία! Έφτιαξε ένα απλό φύλλο στο Excel και κατέγραφε καθημερινά τα έξοδά της. Και πάλι όμως δεν ήταν φυσικά αρκετό, κι έτσι άρχισε να αναζητεί άλλους τρόπους οικονομίας. Έτρωγε μόνο το φαγητό που μαγείρευε, έσωζε από παντού, χρειαζόταν όμως και κάτι άλλο: «το τρίτο βήμα ήταν να κερδίζω περισσότερα».

Όχι από τη δουλειά της, αλλά από εξτραδάκια που σκέφτηκε πως μπορεί να κάνει. Να βγάζει βόλτα σκυλιά, να προσέχει μωρά, να κάνει τον mystery shopper, να καθαρίζει σπίτια, «τα πάντα για λίγα εξτρά δολάρια».

Το πράγμα πήγαινε προφανώς καλύτερα, και πάλι όμως χρειαζόταν η κίνηση-ματ. «Η μεγαλύτερη κίνηση που με βοήθησε να πάω μπροστά ήταν το δικό μου κανάλι στο YouTube».

Ζούσε βλέπετε σε μια μικρή πόλη και δεν είχε κανέναν να μοιραστεί το ταξίδι της στη χώρα του χρέους, κι έτσι αποφάσισε να τα λέει στην κάμερα. Έφτιαξε λοιπόν το κανάλι Budget Girl όχι για να βγάλει λεφτά, αλλά για να τα βγάζει από μέσα της. Αποτέλεσμα;

«Δεν ήξερα κανέναν από τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν, κι έτσι ήμουν βάναυσα ειλικρινής. Για τον πρώτο χρόνο, το κανάλι μου ήταν απλώς μια διασκεδαστική ασχολία που με κρατούσε εντός πορείας, μετά άρχισε όμως να αποδίδει. Οι άνθρωποι έβλεπαν πως έβγαζα ψίχουλα, μπορούσα όμως να σημειώνω πρόοδο με το χρέος μου, και μου έλεγαν πως ήμουν πηγή έμπνευσης».

Όσο το κοινό της μεγάλωνε, τόσα περισσότερα καθάριζε: «Έπειτα από έναν χρόνο, έβγαζα μερικές εκατοντάδες δολάρια τον μήνα και μέσα σε 2,5 χρόνια αυτό το ποσό είχε αυξηθεί μεταξύ 700-1.500 δολαρίων». Και τελικά τον Ιούλιο του 2017, τρία χρόνια μετά την έναρξη της προσπάθειας αποπληρωμής του δανείου, η Sarah δεν χρωστούσε δολάριο!

Το κοινό της συνεχίζει να μεγαλώνει, καθώς τώρα ανεβάζει βίντεο με συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων και τέτοια πράγματα. Όλοι εκτίμησαν, όπως λέει, πως ήταν μια από αυτούς που προσπαθούσε να τα καταφέρει στη ζωή με τα ψίχουλα του μισθού της…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar APRILIA

  ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΑΝΕΙΟ? ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Η ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ), Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΟΦΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΝΑΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ. ΠΟΙΟ ΦΘΗΝΑ ΘΑ ΤΗΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ.

 2. avatar Booing

  Ώρα να αρχίσει τώρα και δίαιτα ....

  1. avatar Τι να πω

   Ο καθένας με το πόνο του

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει