Ένα ακόμη κέντρο διανομής πρόκειται να ανοίξει το διαδικτυακό πολυκατάστημα Amazon.com στη Γαλλία. Πρόκειται για το τέταρτο στη χώρα, κάτι που εκτιμάται ότι θα σημάνει τη δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας.

Το νέο αυτό κέντρο αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο τρίμηνο του 2013 στο Λοβίν-Πλανκ, στη βόρεια Γαλλία, διευκρινίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Πρόκειται να προστεθεί στα τρία κέντρα διανομής της γιγαντιαίας αμερικανικής εταιρίας στο Σαράν, στην κεντρική Γαλλία, που είχε ανοίξει το 2007, στο Μοντελιμάρ, στη νοτιοανατολική Γαλλία το 2010 και στο Σεβρέ, επίσης στη νοτιοανατολική Γαλλία το Σεπτέμβριο.

Τα τρία κέντρα διανομής έχουν το καθένα περίπου 1.400 μόνιμους εργαζόμενους, σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση.
«Το κέντρο διανομής στη βόρεια Γαλλία πρόκειται να έχει επιφάνεια 90.000 τετραγωνικών μέτρων και θα απασχολεί στη διάρκεια της ανάπτυξής του, ως το 2015 περίπου 2.500 υπαλλήλους σε περιόδους υψηλής δραστηριότητας, μόνιμους και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου», ανέφερε το Amazon.com.

Θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των παραγγελιών πελατών οι οποίοι βρίσκονται στη βόρεια Γαλλία, αλλά επίσης και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ανέφερε το διαδικτυακό κατάστημα.

Το άνοιγμα του νέου αυτού κέντρου είχε αποκαλυφθεί την Πέμπτη από την εφημερίδα Le Figaro, που είχε ταυτόχρονα αναφερθεί στην διένεξη της αμερικανικής εταιρείας με τις γαλλικές φορολογικές αρχές οι οποίες αξιώνουν την καταβολή ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών ύψους 252 εκατ. δολαρίων, κάτι πάντως που δεν επηρεάζει -κατά το δημοσίευμα- τα σχέδια της Amazon για το νέο κέντρο διανομής. Η αμερικανική εταιρεία έχει προσφύγει στα δικαστήρια αμφισβητώντας το ύψος του ποσού που οφείλει.

Επικαλείται ότι η έδρα της εταιρείας από τα οποία διεκδικεί τις εισφορές βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, κράτος-μέλος της Ε.Ε. όπου το φορολογικό καθεστώς είναι ευνοϊκότερο για τις επιχειρήσεις.