Πέντε άνθρωποι, τέσσερις στρατιωτικοί και ένας πολίτης, έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη μια βόμβα στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματικοί της αστυνομίας και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό κι εξερράγη τη στιγμή που περνούσε από ένα δρόμο στρατιωτικό όχημα που συνόδευε σχολικό λεωφορείο. Στο λεωφορείο επέβαιναν παιδιά αξιωματικών του στρατού.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη στην Κουέτα, πρωτεύουσα του Μπαλουχιστάν, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν εκπρόσωπο μιας ιδιωτικής εταιρίας ασθενοφόρων, εξ αυτών 18 πολίτες, αρκετοί σοβαρά.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε μία μοτοσικλέτα. Δεν έγινε γνωστό αν την μοτοσικλέτα οδηγούσε καμικάζι ή εάν βρισκόταν σταθμευμένη στο σημείο.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση. Ωστόσο αυτονομιστές αντάρτες στο Μπαλουχιστάν έχουν κατά καιρούς στοχοθετήσει άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχους στο πλαίσιο της βίαιης εκστρατείας τους για περισσότερη αυτονομία της επαρχίας καθώς και μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων της περιοχής.

Η επαρχία Μπαλουχιστάν διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, αλλά παραμένει μία από τις φτωχότερες στο Πακιστάν. Η επαρχία συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν.

Η επίθεση σημειώθηκε την παραμονή της συνόδου της λεγόμενης ομάδας D8 στο Ισλαμαμπάντ, στην οποία θα λάβουν μέρος οκτώ μουσουλμανικές χώρες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, ανάμεσά τους η Τουρκία, το Ιράν και η Αίγυπτος.