Την τακτική της έντασης και της εθνικιστικής ρητορικής συνεχίζει να ακολουθεί η κυβέρνηση Ερντογάν, με τις δημοτικές εκλογές να πλησιάζουν στην Τουρκία, προσπαθώντας να αξιοποιήσει ο,τιδήποτε θα συσπειρώσει μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων κάτω από τα λάβαρα του Τούρκου προέδρου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε σήμερα για ακόμη μία φορά στη «Γαλάζια πατρίδα» και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Anadolu, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: «Συνεχίζουμε την παρουσία μας στη Γαλάζια πατρίδα όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Όπως αναφέρει το news.gr, ο κ. Ακάρ πρόσθεσε: «Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας».

Κατέληξε δε λέγοντας πως: «Όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνεια μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Υπάρχουν κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα».

Αυτό που ωστόσο προκάλεσε εντύπωση από τον Τούρκο υπουργό ήταν οι δηλώσεις του σε χθεσινή εκδήλωση όπου λίγο πολύ σύμφωνα με το haberler.com, δήλωσε δημόσια πως στην τουρκική πολεμική αεροπορία υπήρχε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πιλότων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Ήδη είχαμε πρόβλημα με τον αριθμό των πιλότων ωστόσο μετά αυτός μειώθηκε κατά 80%. Ως αποτέλεσμα μετά ένας πιλότος κάνει τη δουλειά για πέντε» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.