Ένας νεαρός άνδρας από την Κομητεία Γιούνιον της Βόρειας Καρολίνας περιγράφει στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 9 τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε όταν του επιτέθηκαν τα δύο πίτμπουλ του συγκατοίκου του.

Το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο στο διαμέρισμά τους στο Ίντιαν Τρέιλ και ο Dontre Davis χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μια εβδομάδα σε νοσοκομείο, καθώς τα δύο σκυλιά τον δάγκωσαν στα χέρια και στα πόδια, του άφησαν σημάδια στο πρόσωπο και κατασπάραξαν τα αυτιά του: «Προσπαθούσα να απομακρύνω τα στόματά τους από το πρόσωπό μου. Ούτε καν γνώριζα πως τα αυτιά μου είχαν εξαφανιστεί, κάτι που διαπίστωσα αργότερα την ίδια μέρα όταν ξύπνησα στο νοσοκομείο».

Ο Davis και ο συγκάτοικός του μεγάλωσαν τα δύο πίτμπουλ, την Snow και τον Smoke, από τότε που ήταν κουτάβια. Υπάρχουν μάλιστα και βίντεο που τον δείχνει να κοιμάται, να παίζει και να χορεύει μαζί τους.

Μια μέρα ένα από τα κουτάβια που είχαν αποκτήσει τα δύο πίτμπουλ, ούρλιαζε στον πόνο καθώς ένα δόντι του είχε κολλήσει στο κλουβί. Ο Davis έσπευσε να το βοηθήσει, αλλά η μητέρα του νόμιζε πως του έκανε κακό και έτσι του όρμηξε. Και το ίδιο έπραξε στη συνέχεια το άλλο πιτ μπουλ.

«Το μόνο που αισθανόμουν ήταν πόνος. Είναι κυριολεκτικά σαν να σε τρώνε ζωντανό», περιγράφει.

Η μάχη ήταν άνιση και όσο κι αν προσπάθησε δεν μπορούσε να τα διώξει από πάνω του. «Έχασα τόσο πολύ αίμα και μου επιτέθηκαν στο πρόσωπο. Άρχισα να ουρλιάζω και να καλώ σε βοήθεια».

Ο πατέρας του συγκατοίκου του προσπάθησε να επέμβει, αλλά τον δάγκωσαν κι αυτόν. Έτσι, κάλεσε την άμεση δράση. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο διαμέρισμα προσπάθησαν να τα απομακρύνουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μην έχοντας άλλη επιλογή τα πυροβόλησαν για να σώσουν τη ζωή του Davis.

Ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα σε ιατρικό κέντρο της Σάρλοτ, ενώ θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πλαστική στα αυτιά. Του χορηγήθηκαν πολλά φάρμακα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους αφόρητους πόνους, αλλά κανένα δεν μπορεί να τον βοηθήσει να σβήσει από τη μνήμη του τις τρομακτικές στιγμές που έζησε. Παρ’ όλα αυτά θεωρεί πως τα πίτμπουλ δεν είναι επικίνδυνα σκυλιά και πως αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο γιατί πολύ απλά ήθελαν να προστατεύσουν τα κουτάβια τους.