Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητεί ο Τόνι Μπλερ

Θα ήταν ανεύθυνο να βγούμε «κουτρουβαλώντας» από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, τόνισε


ΚΟΣΜΟΣ
13:24
24/01/2019
Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ζητεί ο Τόνι Μπλερ
2
loading

Αυξημένες πιθανότητες να γίνει νέο δημοψήφισμα για να λυθεί το αδιέξοδο στο Brexit «βλέπει» ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ζητώντας και ο ίδιος τη διεξαγωγή του μιλώντας από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ενώ απομένει μόλις λίγο περισσότερο από 9 εβδομάδες έως ότου η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου και τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών, μετά την καταψήφιση την περασμένη εβδομάδα από τη μεγάλη πλειοψηφία του βρετανικού κοινοβουλίου της συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit.

«Πιστεύω ότι αν γίνει άλλο δημοψήφισμα πράγματι θα δοθεί ένα τέλος. Οι άνθρωποι όπως εγώ θα το αποδεχτούν ότι αυτό είναι, αν η χώρα ψηφίσει ξανά υπέρ της αποχώρησης» δήλωσε ο Μπλερ στο τηλεοπτικό δίκτυο του Reuters στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Αλλά πιστεύω ότι αν φύγεις χωρίς να ξαναστραφείς στον λαό, με αυτήν την αναστάτωση και σε αυτές τις συνθήκες, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διαίρεση» προειδοποίησε.

Ο Μπλερ, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις του Εργατικού Κόμματος και διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1997 έως το 2007, σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν μπορεί να φύγει από την ΕΕ αν δεν γνωρίζει προς τα πού κατευθύνεται. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταθέσει για μεταγενέστερη ημερομηνία την έξοδό της από την ΕΕ, η οποία προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου, τότε η Βρετανία θα πρέπει να ζητήσει να γίνει αυτό.

«Η ιδέα ότι μπορούμε να βγούμε κουτρουβαλώντας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα ήταν κάτι απολύτως ανεύθυνο και είμαι βέβαιος ότι το κοινοβούλιο δεν θα το επιτρέψει» είπε χαρακτηρίστηκα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar l.v.

    ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ
    ΣΤΟ ΝΑ \"ΔΕΥΤΕΡΩΝΕΤΑΙ\"
    ΚΑΙ ΝΑ \" ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΤΑΙ\".........

  2. avatar Καρολος

    ΟΧΙ έξω σας βαρεθήκαμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει