Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν επανέλαβε σήμερα τους φόβους του για μια ενδεχόμενη εξάπλωση της συριακής κρίσης σε γειτονικές χώρες.

«Η Συρία θα μπορούσε να έχει συμφέρον από την εξάπλωση της κρίσης σε άλλες χώρες της περιοχής, ώστε να αποσπαστεί η προσοχή από την εσωτερική της κρίση», δήλωσε ο Ράσμουσεν σε μια ομιλία του προς πανεπιστημιακούς φοιτητές η οποία μεταδόθηκε μέσω Διαδικτύου.

Όταν ρωτήθηκε για τη ρίψη ρουκετών από ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες εναντίον του Ισραήλ και για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Ράσμουσεν απάντησε ότι το ΝΑΤΟ «ως συμμαχία δεν εμπλέκεται στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση».

«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να βρεθεί μια λύση στη σύγκρουση, όμως σήμερα το πρόβλημα είναι ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια εξάπλωση της συριακής κρίσης σε άλλες χώρες της περιοχή», εξήγησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο Ράσμουσεν επεσήμανε εξάλλου ότι υποστηρίζει «μια λύση δύο κρατών, εκ των οποίων ένα ελεύθερο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος».