Ένα ζευγάρι ταξίδεψε από την Αριζόνα μέχρι το Κάσπερ του Ουαϊόμινγκ οδικώς, μια απόσταση 1.500 χιλιομέτρων, έχοντας μαζί του δυο παιδιά αλλά και δυο σκύλους, ράτσας γερμανικού ποιμενικού.

Το παράδοξο και παράλογο της υπόθεσης είναι πως σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τα παιδιά βρίσκονταν κλειδωμένα στο πορτμπαγκάζ και οι σκύλοι στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου!

Ο 63χρονος Michael J. Fee και η 32χρονη σύζυγός του, Amber L. Freudenstein συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία που έκανε τρίτος στον οποίο τα παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών, είχαν εκμυστηρευτεί την περιπέτειά τους.

Την Πέμπτη 6/12 το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο από το δικαστήριο της Κομητείας Νατρόνα (Ουαϊόμινγκ) για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Στο δικαστήριο παραδέχθηκαν ότι είχαν κλειδώσει τα παιδιά στο πορτμπαγκάζ προβάλλοντας ως δικαιολογία της ενέργειάς τους το γεγονός ότι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν υπήρχε αρκετός χώρος.

Στη Γιούτα, όπως είπαν, ένα από τα παιδιά βγήκε από το πορτμπαγκάζ και μπήκε μέσα στην καμπίνα, στο χώρο για τα πόδια του συνεπιβάτη, όπου έκατσε μέχρι την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Είπαν, επίσης, πως σκόπευαν να επιστρέψουν στη βάση τους, στην Αριζόνα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μόνο που θα έπαιρναν μαζί τους κι άλλο ένα παιδί!

«Προσπάθησα να κάνω τα πράγματα όσο πιο ασφαλή μπορούσα γι’ αυτά. Δεν έκανα τίποτα κακό», είπε στο δικαστήριο ο 63χρονος. Τόσο αυτός όσο και η σύντροφός του οδηγήθηκαν στη φυλακή όπου θα μείνουν για 30 ημέρες.