Η ISAF, πολυεθνική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο τριών αθώων παιδιών, που βρήκαν το θάνατο την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησής της στην επαρχία Χελμάντ.

Σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές τρία παιδιά, δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, σκοτώθηκαν από δυνάμεις της ISAF με στόχο δύο Ταλιμπάν, οι οποίοι επίσης σκοτώθηκαν την ώρα που τοποθετούσαν αυτοσχέδιες βόμβες.

Η ανακοίνωση της δύναμης προσδιορίζει πως τα τρία θύματα δεν έχασαν τη ζωή τους από τη δράση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, χωρίς όμως να διευκρινίζει τη φύση της επιχείρησης.

«Η συμμαχία εκφράζει τη βαθιά λύπη της για το τραγικό αυτό συμβάν. Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη», τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Οι βομβαρδισμοί, με θύματα αμάχους, αποτελούν ένα βασικό σημείο τριβής ανάμεσα στον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και στους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους της, οι οποίοι του καταλογίζουν έλλειψη αποφασιστικότητας απέναντι στους Ταλιμπάν και άλλους αντιπάλους της κυβέρνησής του. Περίπου 13.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της σύρραξης, το 2007, έως το καλοκαίρι του 2012, στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ.

(Φωτογραφία αρχείου)