Ένα ζευγάρι από τη Νότια Καρολίνα άφησε το σκύλο του, ράτσας Μεγάλος Δανός, δεμένο πάνω σε έναν μεταλλικό στύλο για μεγάλο χρονικό διάστημα, να λιμοκτονεί.

Το σκυλί εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση τον Νοέμβριο από αστυνομικούς, έπειτα από σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος του Ware Shoals, ο 6χρονος Luke ήταν πολύ αδύνατος, ενώ του έλειπε το μισό δεξί πίσω πόδι.

Στο σημείο δεν υπήρχε ούτε τροφή, αλλά ούτε και κάποιο δοχείο με νερό. Απ’ ότι διαπιστώθηκε αργότερα, ο σκύλος είχε αναγκαστεί να φάει το πόδι του για να μπορέσει να επιβιώσει!

«Όταν πλησίασα τον φράχτη είδα έναν πολύ αδύνατο μαύρο Μεγάλο Δανό με τραυματισμένο το πίσω δεξί του πόδι. Πλησιάζοντας μπορούσα να διακρίνω ότι έλειπε περισσότερο από το μισό του πόδι», έγραψε στην αναφορά του αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος.

Οι ιδιοκτήτες του, Jessica James και Skylar Craft ισχυρίστηκαν πως είχαν δέσει τον Luke γιατί προσπαθούσε να πηδήξει το φράχτη. Γνώριζαν, είπαν, ότι ήταν τραυματίας, αλλά δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να τον πάνε στον κτηνίατρο.

Όταν τους ζητήθηκε να προσδιορίσουν το διάστημα που ο σκύλος ήταν παρατημένος στο σημείο, δεν μπόρεσαν να δώσουν συγκεκριμένη απάντηση. Το ζευγάρι συνελήφθη και κατηγορείται για κακομεταχείριση ζώου.

Ο Luke μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων στο Ρίτζλαντ και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όμως «έχει θέληση για να ζήσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι που εργάζονται στο καταφύγιο.