Τι κι αν προσπαθεί να αφοσιωθεί στη σωτηρία της Γαλλίας και της Ευρώπης και να ανεβάσει τη δημοτικότητά του που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση; Τα σκάνδαλα που ξεσπούν το ένα μετά το άλλο για τη σύντροφο του Σοσιαλιστή Γάλλου προέδρου δεν τον αφήνουν ούτε στιγμή σε ησυχία.

Μπορεί η Βαλερί Τριερβελέρ να φιγούραρε κατά την προεκλογική καμπάνια του ως μια δυναμική γυναίκα και μεγάλο «ατού» για το προφίλ του Φρανσουά Ολάντ, όμως μέσα σε μόλις πέντε μήνες από την ανάληψη της προεδρίας της Γαλλίας έχει εξελιχθεί σε ένα δυσβάσταχτο βαρίδι που τον βυθίζει ολοένα και πιο βαθιά στην υπόληψη της γαλλικής κοινής γνώμης.

Σαν να μην έφταναν οι σκηνές ζηλοτυπίας της «πρώτης κυρίας» απέναντι στην πρώην σύντροφο και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του 58χρονου Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με αποκορύφωμα το περίφημο tweet όπου η Τριερβελέρ ζητούσε την καταψήφιση της αντιζήλου της στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, τώρα η 47χρονη εμφανίζεται μπλεγμένη και σε ερωτικό τρίγωνο! Σύμφωνα με το βιβλίο «Ο Μπελάς» («La Frondeuse»), που βρίσκεται από την Πέμπτη στα ράφια των γαλλικών βιβλιοπωλείων, για ένα διάστημα πριν από περίπου μια δεκαετία η όμορφη δημοσιογράφος διατηρούσε παράλληλα δεσμό και με τον Ολάντ και με έναν πρώην υπουργό του Νικολά Σαρκοζί, τον Πατρίκ Ντεβεντζιάν.

Όπως αναφέρει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», την περίοδο της παράλληλης σχέσης της Τριερβελέρ με τον Ντεβεντζιάν και τον Ολάντ (με τον πρώτο κράτησε μερικά χρόνια), ο συντηρητικός πολιτικός ήταν παντρεμένος, όπως και εκείνη, και ο Ολάντ συζούσε τότε με τη Σεγκολέν!

Και το σκάνδαλο συνεχίζεται: ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον έναν εκ των δύο συγγραφέων και στενό φίλο της Τριερβελέρ, Κριστόφ Γιακουμπιστζίν, γνώριζε για τη σχέση της με τον υπουργό του κεντροδεξιού UMP και έκανε τα στραβά μάτια!

Ο συγγραφέας του βιβλίου χαρακτηρίζει το ερωτικό τρίγωνο Ολάντ-Τριερβελέρ-Ντεβαντζιάν ως μια σχέση τύπου «Jules et Jim» αναφερόμενος στην ταινία του Φρανσουά Τριφό, όπου η Ζαν Μορό είχε εμπλακεί σε ένα ερωτικό τρίγωνο με δύο άνδρες, όπου και οι τρεις ζούσαν στο ίδιο σπίτι.

«Ο Πατρίκ Ντεβεντζιάν δίσταζε τόσο πολύ που η Βαλερί Τριερβελέρ αφέθηκε στην αγκαλιά ενός δεύτερου άνδρα με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις: τον Φρανσουά Ολάντ», αναφέρει ο Γιακουμπιστζίν και προσθέτει: «Σιγά σιγά η σχέση με τον Ολάντ υπερίσχυσε έναντι της άλλης, μάλιστα μετά από μία διορία το 2003, την οποία ο Ντεβεντζιάν δεν σεβάστηκε». Η δημοσιογράφος είχε δώσει διορία στον εραστή της να εγκαταλείψει την επί 30 χρόνια σύζυγό του για να ζήσουν μαζί. Πάντως ο συγγραφέας σημειώνει ότι οι δύο άνδρες «τρέφουν ακόμα πολύ σεβασμό ο ένας για τον άλλον».

Σε άλλο απόσπασμα του αποκαλυπτικού βιβλίου των Γιακουμπιστζίν και Αλίξ Μπουιλαγκέ αποκαλύπτεται ότι την ίδια περίοδο ο Νικολά Σαρκοζί είχε «φλερτάρει» την Τριερβελέρ, μάλιστα «την ώρα που κρατούσε το χέρι της πρώην συζύγου του Σεσιλιά» σε μια δεξίωση στο Μέγαρο των Ηλυσίων. «Είσαι πολύ όμορφη», ψιθύρισε στο αυτί της πολιτικής συντάκτριας ο «Σαρκό», ενώ εκείνη ενοχλημένη αντέδρασε με ένα «αγριεμένο βλέμμα». Μάλιστα αργότερα ο Νικολά Σαρκοζί, ενοχλημένος από την απόρριψη της Τριερβελέρ, φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ποια νομίζει ότι είναι; Δεν είμαι αρκετά καλός γι’ αυτήν».