Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Λευκωσία με καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση.

Τα φαινόμενα ήταν εντονότερα στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού από τις 2 τα ξημερώματα και μετά.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων, ζημιές σε υποστατικά, ενώ οι δρόμοι τις πρώτες πρωινές ώρες θύμιζαν ποτάμια.

Λίγες ώρες μετά τις καταστροφικές καταιγίδες κυρίως σε Λευκωσία και Λεμεσό δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την Αστυνομία Κύπρου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στις 10:10 το πρωί αποκαταστάθηκε η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τις πρωινές ώρες.

Η λωρίδα εξόδου του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού -Λευκωσίας, με κατεύθυνση τη Λευκωσία, πριν τον κυκλικό κόμβο «Καλαμών», που οδηγεί προς τα φανάρια Πρώην Ορφανίδη ήταν κλειστή.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης, στην επαρχία Λευκωσίας, είχαν κλείσει οι εξής δρόμοι: Λεωφόρος Λάρνακος – Οδός Αμμοχώστου (παρά τω Σομπάζ) – Οδός Αλεξανδρουπόλεως (Στρόβολο)

Τα φανάρια στην Πρώην υπεραγορά Ορφανίδη παρουσίασαν βλάβη.

Ακόμη οι δρόμοι Παλώδειας – Αγρού, Αγίας Παρασκευής – Αγρού και Λάνειας – Τριμίκλινης, είχαν καταστεί επικίνδυνοι λόγω ολισθηρότητας και κατολισθήσεων χώματος.

Επί ποδός από τα ξημερώματα η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια και απεγκλωβισμό προσώπων από παγιδευμένα από τους πλημμυρισμένους δρόμους οχήματα.

 

 

Πηγή: sigmalive.com